What to wear? 

Oef, de eerste stap is gezet; je hebt een fotoshoot ingepland! Wat onwijs leuk dat ik die voor jou/jullie mag maken! 

Maar, dan komt het volgende, wat moet ik aan naar een fotoshoot? Misschien wel de meest gestelde vraag.. 

Om je een beetje op weg te helpen geef ik wat tips, wat de foto's rustig, kalm en warm houdt. Dit past mooi bij de stijl die ik graag wil uitstralen en waarvoor je mij waarschijnlijk hebt gekozen als fotograaf voor jullie fotoshoot. 


Mijn allereerste en belangrijkste tip: Trek vooral iets aan waar je jezelf prettig in voelt, anders ga je dit echt terug zien op de foto's. Het is belangrijk dat je jou op je gemak voelt. 

Kies een kleurenschema

stel een kleurenschema op voor jullie kleding. Je kleurenschema kan bestaan uit meerdere en verschillende kleuren die goed bij elkaar passen. Als basis kun je denken aan zachte neutrale tinten. 

Felle en donkere kleuren kan de kleur op de huid reflecteren en dit zorgt ervoor dat de foto's donker of fel worden. Een mooi kleurenpalet zou hierbij kunnen zijn: beige, zandkleur en wit/créme of verschillende kleuren wit. 


Een andere mooie basis kleurenschema voor een shoot zijn de bruintinten. Met deze kleuren krijg je warme foto’s en een zachte uitstraling. Hierbij kun je denken aan outfits in natuurtinten zoals bruin, beige, ecru, khaki of terracotta. 

De aardetinten zijn een warmere versie van de koele kleuren. De groene ondertoon zorgt voor een rustige sfeer

Natuurlijk kun je meerdere kleuren combineren, maar zorg ervoor dat je vooral rust houdt. We willen jullie in de spotlights op de foto en niet dat de kleding zo erg opvalt! Donkere en felle kleding zorgt ervoor dat de foto’s een grotere contrast krijgen. 

Drukke print, logo's en teksten

Nog een laatste tip die ik je wil meegeven: let op met te drukke prints, logo’s en teksten.  Het zal vooral gaan afleiden van jullie en dat is iets wat we natuurlijk niet willen..


Client Closet

Wil je graag een mooie jurk aan, maar kan je nog niks vinden of vind je het zonde als je hem maar 1 keer aantrekt? neem dan gerust een kijkje in mijn Client Closet! Als je een shoot bij mij boekt, mag je hier een jurk uit kiezen die je aan wilt naar de shoot. Twijfel je? kies er gewoon nog een! 


(Mijn Client Closet ben ik steeds verder aan het uitbreiden, als ik een mooie jurk tegen kom voeg ik deze er graag aan toe!) 


Denise Peschier

Noordwijkerhout, Nederland

info@denisepeschier.nl

Algemene voorwaarden